Способи приготування протеїнового коктейлю

В силу більшості обставин далеко не кожен знає, як правильно готувати протеїнові коктейлі. Мова зараз піде про ті самі протеїнові коктейлі, які готуються з порошку. Як ви зазвичай робите коктейль? Більшість людей спочатку закидають порошкову суміш в шейкер і потім заливають водою. Однак такий спосіб неправильний і призводить до появи грудок, що в свою чергу гарантовано викликає здуття шлунка.

Спершу необхідно залити воду і тільки потім називати скупий порошкової суміші. Далі добре збовтати і тільки потім починати прийом. Вкрай рекомендовано випивати коктейль безпосередньо після приготування (не залишати довше ніж на півгодини). Але на самому процесі приготування протеїнових коктейлів не закінчується. Важливо враховувати якість води. Так, вода з-під крана містить величезну кількість солей і іржі, що в кілька разів знижує біологічну цінність блиску, який потрапляє в ваш організм. А бутильована вода містить антибіотики, які згубно діють на печінку.

В такому випадку необхідно самостійно очищати воду і мінералізувати її правильними мінералами, які будуть підвищувати біологічну цінність амінокислот, а також покращувати засвоєння білка.

Готуємо воду для протеїнового коктейлю

Щоб зробити реально робочий протеїн, необхідно взяти дистильовану воду, а далі збагатити її чистими мінералами без антибіотиків і іржі. Таку воду можна купити в спеціалізованих магазинах або зробити самому. Дистильована вода очищена від домішок і сторонніх включень. У масовій свідомості вона вважається «технічною» і не придатною до пиття, проте насправді вона в рази корисніша за кип’ячену або бутильовану, якщо її збагатити мінералами.

Важливо: пити чисту дистильовану воду можна тільки під наглядом лікаря і тільки за потребою.

Дистильовану воду необхідно мінералізувати за допомогою кремнію і шунгіту, що означає, наприклад, просто помістити ці камені в посудину з рідиною або замовити вже готовий продукт. І в тому, і в іншому випадку така вода підвищує лужність організму, що значно покращує і прискорює абсорбування амінокислот в кров на тлі 99% засвоєння їх в м’язи.

Ну а якщо ви купуєте протеїнові коктейлі в фіт-барі вашого тренажерного залу, то запитайте адміністратора, яку воду вони використовують для приготування напоїв. Адже просто пропустити рідину через вугільний фільтр недостатньо, а з огляду на те, що їх змінюють нерегулярно, може бути ще й шкідливо. Бактерії, які заводяться в фільтрі, можуть мати негативний вплив на імунітет.

Джерело: pozovna.com.ua